Reumatologia

METGE

Dr. Eduardo Kanterevicz (Núm. Col. 20.162)

Privat.
Per Mútues, posar-se en contacte amb el Centre

La Reumatologia es pot definir com l’especialitat mèdica que s’ocupa dels trastorns i malalties de l’aparell locomotor el qual afecta tot el sistema musculo-esquelètic (músculs, ossos, articulacions, tendons i lligaments). Altres especialitats com Traumatologia, Fisioteràpia i Medicina Esportiva, tenen també com a objectiu les malalties de l’aparell locomotor i la Reumatologia ha de convergir i establir col·laboració amb elles per oferir els seus tractaments.

PATOLOGIES
  • Artritis: malaltia inflamatòria de les articulacions. Produeix rigidesa, inflor, dolor i pèrdua de mobilitat. Pot ser transitori o crònic. Hi ha molts tipus d’artritis i les més conegudes són: l’artritis reumatoide, la gota, artritis psoriàsica i espondilitis anquilosant.
  • Artrosi: degeneració del cartílag articular, amortidor natural que protegeix els extrems dels ossos i afavoreix el moviment de l’articulació.
  • Dolor Lumbar: provocat per lesions traumàtiques, degeneratives o inflamatòries i en molts casos d’origen desconegut. Moltes vegades pot anar vinculat a una altra patologia o malaltia.
  • Malalties de l’os: La més comuna és l’osteoporosi que consisteix en la pèrdua de massa òssia.
  • Parts toves: Aquí s’engloben totes les malalties de tendons, (tendinitis) ,bosses seroses (bursitis) i músculs (miopaties i miositis).