Podologia

PODÒLEG

Pascual Jaime (Núm. Col. 009)
Daad Bellafont (Núm. Col. 1414)
Dra. Rosanna Caro (Núm. Col. —)

Privat.
Per Mútues, posar-se en contacte amb el Centre

La Podologia s’encarrega de l’exploració, diagnòstic i tractament de malalties i alteracions del peu. Algunes malalties com la diabetis, l’artritis o els problemes circulatoris es manifesten en una primera fase per alteracions als peus. El podòleg ha de poder detectar o sospitar aquestes malalties i remetre el pacient a l’especialista adequat. El podòleg també ha de detectar, i en alguns casos tractar, les malformacions congènites dels peus.
En la podologia pediàtrica té molta importància el seguiment en el creixement ja que molts problemes com els peus valgs, marxes en introversió , malaltia de Sever, … poden ser corregits si es detecta el problema el més aviat possible.

ÀREES D’ACCIÓ
  • Quiropòdies: durícies, ulls de poll, ungles clavades, …
  • Tractament de berrugues plantars
  • Tractament de les patologies del peu


PODOLOGIA BIOMECÀNICA
 (Dra Rosanna Caro)
(estudi de la petjada i de la marxa)
L’estudi biomecànic de la petjada i de la marxa, consisteix en l’anàlisi del peu en posició estàtica y dinàmica així com la seva relació amb altres parts del cos com el genoll, els malucs o la columna. L’estudi biomecànic el realitza un podòleg i permet conèixer si la forma de trepitjar d’una persona és la correcta. En el cas de tenir relació amb determinades patologies es pot prevenir l’aparició de futures lesions musculars i osteoarticulars (esquinços, metatarsàlgia, fascitis plantar, tendinitis, sobrecàrregues musculars, esperons, etc.) També serveix per a l’avaluació pre i post tractament de diverses patologies: després de la realització d’una cirurgia, després d’un procés de rehabilitació, etc.. A partir dels resultats de l’estudi biomecànic, el podòleg valora la necessitat de realitzar un tractament personalitzat: fabricació a mida de plantilles, exercicis de potenciació o estiraments. En alguns casos malalties del genoll, maluc i esquena són provocats per una mala petjada.

ÀREES D’ACCIÓ
  • Valoracions de dismetries (una cama més alta que l’altra)
  • Suports plantars (plantilles) personalitzats i adaptats directament sobre el peu. Seguiment de tractament.
  • Tractem peus plans, peus valg, peus buits, peus vars, dismetries, HAV (galindons)…
  • Ortopodologia pediàtrica
  • Ortopodologia geriàtrica
  • Ortopodologia esportiva